Dobrodošli u villu Nina

Izleti

  NACONALNI PARK PAKLENICA - 2500 m

  Jedno od najatraktivnijih prirodoznanstvenih i turističkih područja sjeveroistočnog dijela Mediterana, sa svoja dva monumentalna KANJONA VELIKE I MALE PAKLENICE. Drugi po veličini u Europi rezervat crnog bora, okomite litice, endemične i rijetke vrste (Bjeloglavi Sup), velik broj sisavaca iz porodice kuna, lisica, medvjeda, vukova, srna, jelena..), privlače svojom rijetkošću. Spilja Manita peć i podzemni tuneli(bunkeri) plijene svojom ljepotom i neobičnošću.

  - Način pristupa: -automobilom, pješke
  - Ulaznica: - 30 kn/osobi

   SADRŽAJ
  - spilja Manita peć
  - podzemni tunel
  - stari mlin
  - potok Paklenica
  - planinsko jezerce
  - vježbalište za alpiniste
  - Anića kuk
  - planinarski dom
  - bazen
  - planinarske rute

   www.nppaklenica.hr


  Nacionalni park Plitvička jezera - 130 km

   Plitvička jezera najpoznatiji su nacionalni park u Hrvatskoj, a ubrajaju se među najljepše znamenitosti u Europi. Zbog njihove ih je prirodne raznolikosti UNESCO uvrstio u popis Svjetske prirodne baštine. Plitvička se jezera sastoje od 16 međusobno povezanih jezera s brojnim vodopadima, a okružuje ih gusta šuma. Posjetitelje će dočekati brojne staze za šetnju te drveni mostići podignuti tik iznad mirne površine pojedinih jezera.

  www.np-plitvicka-jezera.hr


    NACIONALNI PARK  KRKA - 70 km

   

  Nacionalni park je prostrano, pretežito neizmijenjeno područje iznimnih i višestrukih prirodnih vrijednosti, a obuhvaća jedan ili više sačuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava. Sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m Krka je prirodni i krški fenomen. U samom središtu nacionalnog parka nalazi se franjevački samostan smješten na otočiću Visovac.

                                                                                              

  www.npkrka.hr


  NACONALNI PARK "KORNATI"

  Nacionalni park Kornati je jedna od najrazvedenijih otočnih skupina na Mediteranu, jedinstven splet od 150 otoka, otočića i hridi razasutih na središnjem djelu Jadrana to je najmodriji kutak Jadrana u kojem modra boja Kornatskog mora jos više dolazi do izražaja u kontrastu s bijelo sivim kamenjarom koji prevladava na otocima. Sa svojim neponovljivo bistrim morem, obiljem sunca, brojnim uvalama, zaljevima i lučicama Kornati su nezaobilazno odredište za nautičare na njihovim lutanjima po Jadranu i pravi izbor za moderne robinzone. NP Kornati od 1980. god. štiti i čuva, od čovijeka - za čovječanstvo, najljepši dio Hrvatskog dijela Jadranskog mora. Granicama parka obuhvaćene su dvije trećine skupine otoka i hridi poznatih pod zajedničkom imenom - Kornati

                                                                                                     

   www.np-kornati.htnet.hr


   GRAD ZADAR - 45 km

   

  Grad Zadar iznimne je 3000-ljetne povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog naslijeđa, grad koji će Vam uvijek iznova ponuditi nešto novo i posve izvorno. Smješten u samom srcu Jadrana, Zadar čini urbano središte Sjeverne Dalmacije kao administrativni, privredni, kulturni i politički centar regije u kojem živi 75.000 stanovnika. Grad Zadar Vam u spoju ljepote prošlosti i svih pogodnosti koje traži suvremeni putnik nudi brojne turističke atraktivnosti: tražite li idealan smještaj, autohtone gurmanske delikatese, kulturne znamenitosti, suvremene sportske objekte te raznovrsni izletnički program, odabrali ste pravo odredište za odmor, sport i zabavu.
  Zadar je jedno od najpopularnijih hrvatskih turističkih odredišta, kojeg je i londonski Times proglasio „središtem zabave na Jadranu“, a Guardian „novom hrvatskom prijestolnicom cool-a“. Osvojit će Vas svojom posebnom atmosferom i bogatim životom – bilo danju ili noću. Ljeti je Zadar domaćin Glazbenim večerima u sv. Donatu, Zadarskom kazališnom ljetu, Festivalu suvremene glazbe, KalelargArt - Street art festivalu, te urbanom festivalu Zadar snova. Zasigurno ćete se zabaviti i na The Garden Festivalu, Noći punog miseca, Millennium Jump-u ili na jednom od koncerata svjetskih glazbenih atrakcija.

  www.zadar.hr

   


  SVETIŠTE MEĐUGORJE - 280 km

   Sunset at the exterior Altar

   Svetište Međugorje postalo je poznato kod nas i u svijetu kad je objavljeno da se Gospa ukazala šestorici mladih vodioca 24. lipnja 1981. godine. Mnogi su i na razne načine ispitivali vidioce o Gospinu izgledu, kao i općenito o onome što se događa u župi Međugorje. Najviše je u tome uspio fra Janko Bubalo, član Hercegovačke franjevačke provincije i književnik. Pratio je međugorska ukazanja od početka. Godinama je dolazio u Međugorje ispovijedati i tako stjecao iskustva o međugorskoj duhovnosti. Kao vidljivi ishod takvoga rada bila je njegova knjiga "Tisuću susreta s Gospom u Međugorju" (1985). Doživjela je svjetski uspjeh i bila nagrađena. U knjizi o svojim iskustvima govori vidjelica Vicka. No, uz ovaj razgovor fra Janko je razgovarao o istim stvarima i s drugim vidiocima. Na kraju je objavio samo razgovor s Vickom jer mu se činilo da je ona najsveobuhvatnije odgovorila na njegova pitanja. Svi ostali vidioci ni u čemu se bitnom nisu razlikovali od nje. O Gospinu liku, kako je posvjedočio, više je puta razgovarao sa svim vidiocima i ništa nije objavio što oni nisu odobrili.

  Vrijeme je protjecalo, množili su se pokušaji prikazivanja Gospina lika. Mnogi od tih pokušaja bili su oprečni onome što su vidioci govorili. Zato fra Janko, iako već u godinama (r. 1913.), pristupa drugom pokušaju. Svim vidiocima upućuje anketni listić u kojemu ih ispituje o Gospinu liku. Većina vidjelaca se odazvala fra Jankovu pokušaju (Ivan Dragićević, Vicka Ivanković, Marija Pavlović, Ivanka Ivanković i Mirjana Dragićević). Zbir svojih odgovora posvjedočili su svojim potpisima na Humcu, 23 srpnja 1992. Jakov Čolo nije ispunio ovaj anketni listić iz opravdanih razloga, ali se složio s onim što su drugi vidioci rekli i nije ima ništa posebno za nadodati.

   

  www.medjugorje.hr

   


  7. SPLIT - TROGIR

  Split, grad i luka, gospodarsko je, administrativno i kulturno središte Dalmacije.
  Oko 300. godine na području današnjeg Splitacar Dioklecijan podignuo je svoju raskošnu palaču u kojoj je proveo svoje posljednje godine života i bio pokopan.
  U ranom srednjem vjeku Split se izgrađuje unutar Dioklecijanove palače.
  Po svojim dimenzijama i sačuvanosti palača je najznačajniji spomenik rimske arhitekture na istočnoj obali Jadrana.

   
   

  www.split.hr

  Trogir je u pravom smislu grad-muzej. Ljubitelji kulturno-povijesnih spomenika i umjetničkih djela, izvornih zdanja i lijepih ulica u Trogiru će upoznati raskošnu i slojevitu baštinu, od romantičnog dvorišta do suvremeno opremljenih interijera.

   

  www.trogir.hr


   KANJON ZRMANJE              

  Rijeka Zrmanja osvojila je srca svojom ljepotom, svih koji su je vidjeli odmah, na prvi pogled. Njene kristalno čiste vode vijugaju kroz do 200 metara duboki kanjon. U njemu je stvorila mnoge sedrene slapove, od kojih se izdvaja "Veliki buk" 10 metara visoki vodopad, nevjerojatne ljepote.

  Svojom, i snagom svojih pritoka, od kojih valja posebno izdvojiti Krupu, Zrmanja je tisućljećima probijala svoj put prema moru. Dubeći pri tom tvrdu vapnenačku podlogu stvorila je jedan od najimpozantnijih kanjona i ukrasila ga brojnim slapovima i slapistima, sedrenim pragovima, beskonačnim siparima i sljuncanim nanosima.

   

  - rafting

  - obilazak brodom

  www.perla-pag.hr

  Izdvojeno

  24 - apartman
  5 ležaja
  60.00-85.00
  Klima, Kuhinja, Pogled more, Satelitska TV, Terasa, Wi-Fi
T: +385 (0) 23 369 374, M: +385 (0) 98 323 045
Fax: +385 (0) 23 369 374
E-mail(1): baricante4@gmail.com
E-mail(2): villa.nina@email.t-com.hr
© Villa-Nina-Seline.com - All rights reserved.